OA MKB feliciteert Pure Alpha!

WO-studentenbedrijf Pure Alpha won vorige week de regiofinale en kwalificeert zich hiermee voor de landelijke halve finale van Jong Ondernemen in Mei 2011. Er waren 6 geselecteerde studentenbedrijven die aanspraak maakten op de titel. De selectie vond plaats aan de hand van het ondernemingsplan en het halfjaarverslag.

De ondernemers van Pure Alpha, afkomstig van de Universiteit Maastricht, kregen veel bijval met hun van tropisch hout handgemaakte hoesje voor de BlackBerry telefoon. De jury was dan ook unaniem van mening dat Pure Alpha door hun absolute overtuigingskracht voor aandeelhouders, media en publiek de besliste winnaar moest worden in de strijd om de titel Beste HBO/WO- studentenbedrijf van Limburg.

Accountant Ad Slijters van Online Accountants MKB is evenzeer trots op de prachtige prestatie. Hij begeleidt de enthousiaste jonge ondernemers van Pure Alpha binnen Jong Ondernemen(*). Online Accountants MKB wenst hen dan ook veel succes tijdens de halve finale in Mei in Amsterdam en hopelijk ook de grote finale in juni waar gestreden zal worden om de titel Beste Studentenbedrijf van Nederland!

(*) Het onderwijsprogramma Jong Ondernemen stelt studenten in staat om onder begeleiding een eigen bedrijf op te richten. Ze bedenken of importeren een innovatief product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan. Om bedrijfskapitaal te winnen, moeten ze zoveel mogelijk aandelen verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier ervaren ze zelf wat ondernemerschap inhoudt. Dit jaar doen meer dan 1100 studentenbedrijven, circa 10.000 studenten,  mee aan het programma van Jong Ondernemen op MBO, HBO en WO niveau.