Pas op voor de onwelwillende, zieke werknemer

Is uw werknemer ziek en twijfelt u of u de bedrijfsarts moet inschakelen? Wacht er niet te lang mee, adviseert Mark Idzinga.

Werknemer uit roulatie - bedrijfsarts inschakelen?
Een werknemer van een klant van mij is nu al een aantal maanden uit de roulatie. De situatie leek aanvankelijk zo ernstig dat de verzuimbegeleiding op een laag pitje werd gezet. "Nee, Mark hij hoeft van mij nog niet naar de bedrijfsarts. We willen hem niet lastig vallen met triviale zaken als een bezoek aan de bedrijfsarts. Hij heeft op dit moment wel belangrijkere zaken aan zijn hoofd."

Recent blijkt de medische situatie van werknemer (gelukkig) enorm mee te vallen. Twee weken geleden is hij ook eindelijk voor het eerst bij de bedrijfsarts geweest: prognose voor terugkeer in eigen werk op korte termijn is goed.

Werknemer vertraagt de boel
Probleem is nu echter dat de werkgever merkt dat de werknemer de boel loopt te vertragen. Er wordt sterk getwijfeld aan de motivatie van de werknemer om uberhaupt nog terug te keren.

De zieke werknemer lijkt dus een onwelwillende werknemer te zijn geworden... Tja en dan heb je als werkgever ineens een groot probleem. Je hebt namelijk een waardeloos verzuimdossier opgebouwd.

Bedrijfsarts: wacht niet te lang
Nee, het is niet sociaal om heel lang te wachten met een oproep voor de bedrijfsarts. Sterker nog: het is slecht werkgeverschap en simpelweg in strijd met wet- en regelgeving. En je kunt niet in de toekomst kijken, dus zorg gewoon dat je dossier vanaf de allereerste verzuimdag op orde is.

Dan hoef je nooit met samengeknepen billen te hopen dat een rechter of het UWV niet al te moeilijk gaat doen over te laat opgestelde documenten.

Tags: ziek, ziekte, uitval, arbo, bedrijfsarts, uwv

Bron De Zaak