Wall Street sluit vlak door hoogtevrees

(Novum) - (Novum/ABM FN) Wall Street is dinsdag vlak gesloten nadat meevallende Amerikaanse macrocijfers verwachtingen onder beleggers temperde dat de Fed spoedig de geldkraan weer zal open draaien. Daarnaast staat de S&P 500 weinig verwijderd van het jaarrecord uit maart, wat voor wat hoogtevrees zorgde.

De S&P 500 eindigde vlak op 1.403,93 punten. Daarnaast sloot de Dow Jones weinig veranderd op 13.172,14 punten, terwijl de Nasdaq 0,2 procent daalde naar 3.016,98 punten. De Amerikaanse 10-jaars rente steeg van 1,66 naar 1,73 procent vanwege afnemende zorgen over economische groei.

Opvallende stijger was bluechip Home Depot, dat 3,6 procent won op beter dan verwachte kwartaalcijfers en een outlookverhoging.

De best presterende sectoren waren dinsdag gezondheidszorg en telecom. Ook consumenten gerelateerde aandelen deden het relatief goed op de beter dan verwachte cijfers voor de Amerikaanse detailhandelsverkopen.

Detailhandelsverkopen namen vorige maand toe met 0,8 procent, ruimschoots boven de verwachting van 0,3 procent groei.

Sommige economen zagen de krimp van de detailhandelsverkopen in de maanden april, mei en juni als voorteken van een nieuwe recessie en aanleiding voor de Fed om het monetaire beleid te versoepelen. De detailhandelsverkopen zijn uiterst belangrijk omdat consumentenbestedingen goed zijn voor zo'n twee derde van het Amerikaanse BBP.

Beleggers zullen uit de rest van de Amerikaanse macrocijfers deze week proberen te destilleren of de economie aantrekt na de groeiverzwakking in het eerste halfjaar. In het tweede kwartaal steeg het BBP met 1,5 procent na groei van 2,0 procent in het eerste kwartaal en 4,1 procent in het vierde kwartaal van 2011.

De Amerikaanse macrocijfers van de komende weken zullen ook in belangrijke mate bepalend zijn voor hoe hoog beleggers de kans inschatten dat Fed voorzitter Ben Bernanke tijdens de jaarlijkse Jackson Hole conferentie op 31 augustus hint op nieuwe monetaire versoepeling.

Bron: Nieuws.nl

Tags: Beurs, Beleggers, Wall-Street, aandelen